Meillä kotona oma herkkuruokani oli kokonainen broileri, jonka kaveriksi tehdään hyvin maustettu currykastike. Lisäksi riisiä ja puolukkahilloa.

Nykyään oman perheen kanssa tätä ruokaa tulee valitettaan harvoin tehtyä. Tässä eräänä sunnuntaina kuitenkin tein ja olipas hyvää. Vähän muokkasin äitin ohjetta siinä, että laitoin tipun kanssa uuniin lohkottuja sipuleita.

1449046.jpg

Sulatetaan siis broileri. Kun se on sula, maustetaan hyvin paistoastian päällä broilerin ylös jäävä puoli. Mausteina käytän broilerimaustetta, paprikamaustetta ja currya. Vadille nestettä ja uuniin 175 astetta (voi olla ehkä vähän vähemmänkin...) ja tunti puoleensa. Kannattaa tarkkailla, ettei neste lopu ja välillä sivellä nestettä tipun päälle.

Tunnin jälkeen käännettän broileri toisinpäin ja maustetaan samalla kaavalla. Takaisin uuniin ja odotellaan. Kun broileri on valmis, anna sen jäähtyä ja nypi se tarjolle valmiiksi. Meillä ainakin muut inhoavat nyppiä lihoja irti, kaikki pitää olla valmiiksi laitettua. Liemi tulee ehdottomasti käyttää cirrykastikkeen tekemiseen.

Currykastikkeen teen suunnilleen näin;

sulata voi ja jauhot kattilassa, lisää myös curry. Pyörittele tovi ja lisää paistinliemi. Jos jää paksuksi, lisää vettä. Yleensä, jos broilerista irtoaa hyvin nestettä, ei muuta juuri tarvitse. Mutta usein saa kyllä lisätä vähän suolaa/herbamarea.

1449047.jpg