Meidän esikoinen täyttää huomenna kolme vuotta. Tänään oli kutsuttu sukulaisi ja ystäviä kahvittelemaan. Poika päätti jo tammikuussa, että haluaa synttäreillään pingukakun, joten äidin tehtäväksi jäi vain toteutus =) Tällainen tuli.

552082.jpg

Koko komeus on koottu kolmesta kääretorttulevystä. Ensin muotoilin keskivartalon ja jämäpaloista tein pään ja kädet. Käsissä on vain yksi täytekerros. Silmät, suu ja räpylät ovat marsipaania. Musta osuus on hopeatoffeekinuskia, jota mm. Lintu on tehnyt. Itse käytin tuohon hopeatoffeeseokseen aluksi 3dl kermaa ja 2pss hopeatoffeeta (niitä pieniä pusseja). Lopputulos oli löysä ja harmaa, joten kaupan kautta kaksi pussia hopeatoffeeta lisää ja sitten onnistui. Tuossa Linnun ohjeessa oli hopeatoffeen määrä ilmoitettu ison pussin koon mukaan, joten oli vaikea aluksi suhteuttaa ja niinpä sitä kermaa tuli laitettua liikaa.

Täytteenä on Marien kakkuohjeesta löydetty appelsiinitäyte. Lisäsin vielä pohjan päälle ohuen kerroksen aprikoosihilloa. Kostutin appelsiinimehulla.

552083.jpg

552084.jpg

552088.jpg