Itselläni alkaa ikävuodet kertymään ja jotenkin ajauduin taas kakkuja leipomaan, vaikka ajattelin etten pyydä ketään kahvittelemaan. Lauantaille tein hyvin pikaiseen ja kaikessa kiireessä tämän sitruunaisen täytekakun. On kyllä kivan kirpakka ja hyvä vastakohta aina niin makeille kakuille. Vähän olen pettynyt, etten ehtinyt/voinut paneutua pursotukseen tämän enempää... ostamani vispikerma juoksettui vatkaamisvaiheessa, joten päällystin kakun samaisella rahkaseoksella, jota löytyy kakun välistä

214715.jpg

Kakkupohja:

4 munaa
1 ½dl sokeria
1dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet ja lisää seokseen varovasti, mutta hyvin sekoittaen.Kaada pyöreään kakkuvuokaan.(halkaisija n. 24cm) Paista uunissa 180 asteessa n. 20-30 minuuttia.

Sitruunakiisseli:

2 dl vettä
2 dl sokeria
4 keltuaista
2 munaa
2 rkl maizenaa
2 rkl voita (unohdin itse laitta tämän)
2 sitruunaa (mehu + kuori)

Pese sitruunat ja raasta kuori. Purista sitruunoista mehu. Sekoita kaikki ainekset kattilassa ja kuumenna kokoajan sekoittaen, kunnes seos sakeutuu ja muuttuu läpikuultavaksi. Lisää lopuksi halutessasi voi.

Rahkatäyte

1 prk sitruunarahkaa
1 prk vaahtoutuvaa vanilijakastiketta

Vaahdota vanilijakastike ja sekoita joukkoon rahka.

Leikkasin kakkupohjan kolmeen osaan. Pohjan kostutin vesi-situunamehu-sokeri-seoksella. Välit täytin ensin sitruunakiisselillä ja sen päälle rahkaseos. Kakun pintaan laitoin vielä kiisseliä ja ympärille sitten kermakoristelut.