Viime viikolla tunnuin ylittävän itseni ruanlaitossa useampaan otteeseen. Tämän ruoan tein edellisenä iltana seuraavan päivän lounaaksi... vaan niinpä jouduin uuden satsin muusia vääntämään vielä seuraavana päivänä, kun vähän npasittiin ja maisteltiin jo etukäteen. Tosi hyvää. Ja kiitos kuuluu myös sisolleni, joka minulle vinkkasi tästä Saarioisen kastikeliha-tuotteesta. Siskoni, joka siis ei edes syö juuri lihaa (koska ei pidä sen mausta), mutta tykästyi tähän. Tein kastikkeen noudattaen pakkauksessa ollutta lihakastikkeen ohjetta, vähän lisäilin muutamia raaka-aineita peliin.

232044.jpg


1 pkt Saarioisen kastikelihaa
5rkl vehnäjauhoja
1 sipuli
½ purjo
2 porkkanaa
n. 6dl vettä
1-2tl suolaa
pari rkl soijaa

Paista lihat muutamassa erässä pannulla. Siirrä kattillaan. Ruskista lihan rasvassa sipulit ja lisää joukkoon vehnäjauho. Ruskista hieman. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Mausta suolalla ja soijalla. Siirrä neste lihojen päälle, lisää porkkanapalat ja kypsennä kattilassa n. ½ tuntia. Tarjoa perunasoseen kanssa.