305552.jpg

Valitan huonoa kuvaa... mutta enpä tullut ottaneeksi useampia kuvia ja tämä olikin epäonnistunut.
Mutta, samaltapa tuo taitaa tällähetkellä kaikissa kodeissa näyttää :)

Ohje on Finfoodilta, lanttulaatikosta en edes muistanut napata kuvia.

3kg porkkanaa
vettä
suolaa
4 ½dl puuroriisiä
6dl kuohukermaa
3dl täysmaitoa
4 munaa
1½ dl siirappia
3/4tl valkopippuria

Kuori ja paloittele porkkanat. Keitä ne suolalla maustetussa vedessä. Vettä saa olla sen verran, että porkkanat juuri ja juuri peittyvät. Ota keitinvesi talteen ja pane riisit siihen kiehumaan. Soseuta porkkanat ja lisää soseeseen maito, kerma, munat ja mausteet. Kun porkkanoiden keitinvesi on imeytynyt riiseihin ja ne ovat kypsiä,, yhdistä riisit muihin aineksiin. Tarkista suolan määrä. Kaada seos vuokiin ja ripottele päälle korppujauhoja. Paina lusikalla kuvioita laatikon pintaan. Paista uunissa 200 asteessa n. 45 minuuttia. Itse käytin alumiinisia 1,75l vuokia. Ohjeella sain 6 vuokaa.

Lanttulaatikko

3kg lanttua
vettä
suolaa
6rkl voita
3-6rkl vehnäjauhoja
9dl kermaa, maitoa tai lanttujen keitinlientä (käytin itse 3dl kermaa, 4dl täysmaitoa ja loput lientä)
ripaus suolaa
sokeria tai siirappia
valkopippuria
3munaa
korppujauhoja

Lohko ja kuori lantut. Paloittele ne kattilaan, ja lisää vettä niin, että lantut peittyvät. Lisää veteen suolaa ja keitä lantut pehmeiksi. Kaada vesi mittakannuun ja survo lantut. Lisää lanttujen joukkoon rasva ja jauhot vähän kerrallaan ripotellen ja vatkaten. Lisää maito, kerma tai keitinliemi ja mausteet. Lisää muna, kun seos on jäähtynyt. Kaada seos voideltuun uunivuokaan, ripottele päälle korppujauhoa ja paina pintaan lusikan kärjellä kuvioita. Kypsennä laatikkoa uunin keskiosassa 200 asteessa 40-50 minuuttia.