Ikuinen lihapullaongelmani alkaa nähdä valoa tunnelin päässä. En siis omasta mielestäni osaa tehdä hyviä lihapullia, sellaisia joita tekisi mieli syödä enemmän ja enemmän kokoajan. Kokeilin eilen ja jopa minä söin niitä hyvällä ruokahalulla tänään lounaaksi. Ja tuo porkkanakastike... voi että se oli hyvää. Alkuperäisen ohjeen tuohon porkkanakastikkeeseen otin Pakkopullan porkkanamuhennoksesta, mutta muuntelin ohjetta ihan pikkusen.

214719.jpg

Lihapullat:

500g naudan jauhelihaa
1dl korppujauhoja
1dl valmista tilli-ruohosipulidippikastiketta
1dl kolmen juuston ruokakermaa
pari ruokalusikallista kuivattua sipulia
1pss taco-mausteseosta
2 munaa

Sekoita keskenään valmis dippikastike, ruokakerma ja korppujauhot. Anna turvota n. 5 minuuttia. Lisää loput ainekset ja laita jääkaappiin maustumaan n. puoleksi tunniksi. Pyörittele taikinasta lihapullia ja paista uunissa 200 asteessa n. 15 minuuttia, tai kunnes ovat kypsiä.

Porkkanakastike

6 porkkanaa
1 sipuli
4dl vettä
1tl sokeria
1tl suolaa
2 rkl vehnäjauhoja
2rkl voita
n. 1dl kolmen juuston ruokakermaa
2 rkl kuivattua persiljaa
suolaa maun mukaan

kuori ja paloittele porkkanat. Kuori ja silppua sipuli. Keitä sokeri-suolavedessä n. 10 minuuttia. Sulata voi pannulla ja lisää joukkoon vehnäjauhot. Kiehauta, mutta älä ruskista. Lisää joukkoon porkkana-sipuliseos keitinliemineen. Lisää joukkoon ruokakerma ja persilja. Kiehauta ja mausta.