Sunnuntaiksi testasin vielä Amoriinin sivuilta löytynyttä suklaakakun ohjetta. Ohje on alunperin tehty 100 hengelle, joten jouduin pienetämään sitä 'hiukan'. Täytettä olisi vielä vähän voinut pientää, sillä sain pienen minikakun vielä tehtyä ylimääräisistä vaahdoista. Laitan sulkeisiin, miten tekisin ilman minikakkuun tulevaa vaahtomäärä ;) 

214714.jpg

214718.jpg

Tähän tarvitset:

1 suklaisen kääretorttulevyn. josta leikkaan irtopohjavuoan kokoisen palan.

täytteeseen;

10 keltuaista (8)
3 munaa (2)
1 ½dl sokeria (1,25)
9 liivatetta (6)
150g valkoista suklaata (120g)
150g maistosuklaata (120g)
150g tummaa suklaata (120g)
1l kermaa

Vaahdota keltuaiset, munat ja sokeri vaahdoksi. Vaahdota myös kerma. Laita liivatteet kylmään veteen n. 5 minuutiksi. Sulata suklaat. Tästä eteenpäin kakku tehdään vaiheittain. Otin kulhoon kermavaahdosta 1/3 ja sekoitin joukkoon valkoisen suklaan. Sulatin 3 liivatetta kuumaan vesitilkkaan ja lorotin kermavaahdon joukkoon ohuena nauhana. Lisäsin joukkoon 1/3 kanamuna-sokerivaahtoa. Sekoitin ja kaadoin klelmulla vuoratun irtopohjavuoan (24cm) pohjalle. Annoin hyytyä kaapissa n. tunnin. Jatkoin tunnin päästä tekemällä maitosuklaa täytteen samalla tavalla. Ja taas vähän hyydytetään. Viimeiseksi tehdään täyte tummasta suklaasta ja kaadetaan vuokaan. Päälle vielä Irtopohjavuoan kokoinen kääretottupohjan pala. Kostutin sen lakkaliköörillä.