163435.jpg

Olen tässä kertana muutamana kokeillut itse tehdä leipää. Menestys on ollut kovin huono. Aina niistä tuppaa tulemaan kovia (kiinteitä) ja littania. En tiedä, mikä menee vikaan.

Kaveri oli kuitenkin tehnyt tällaisia ihanaisia leipiä, joiden reseptin tietysti halusin. Tänään testasin ja kyllä tuli pehmeän kuohkeita. Oikein namuja. Jopa meidän 2,5v poika söi varmasti viisi palaa tuoreesta leivästä, ja uskokaa pois, se on harvinaista.

Tällä ohjeella tein:

Juuri:

1 1/2 dl lämmintä vettä

3tl kuivahiivaa

1 tl sokeria

1/2dl vehnäjauhoja

Sekoita taikinajuuren ainekset sekaisin ja nosta vuoka peitettynä esim. lämpimään veteen seisomaan 10-15 minuutiksi kunnes taikina kuohuu.

Pohja:

taikinajuuri

1 1/2 tl suolaa

2dl lämmintä vettä

6-6 1/2 dl durum vehnäjauhoja

1/2dl kylmäpuristettua oliiviöljyä

Lisää taikinajuureen suola, vesi ja vatkaa joukkoon jauhoja, kunnes taikinasta tulee sakeaa. Sekoita öljy joukkoon ja lisää loput jauhot käsin. Jätä taikina pehmeäksi ja alusta sileäksi. Peitä liinalla ja anna kohota kaksinkertaiseksi.

Pinnalle:

1/2dl oliiviöljyä

2 valkosipulinkynttä hienonnettuna

1 tl suolaa

emmental-mozzarella juustoraastetta

Aura-muruja

Mausta oliiviöljy valkosipulilla ja suolalla.  Kaada kohonnut taikina uunipellille ja muotoile siitä 2 leipää (tai yksi pellin kokoinen). Voitele pinta kevyesti oliiviöljyllä ja lisää juustoraaste. Itse laitoin toiseen leipään tuota emmental-mozzarella raastetta ja toiseen aura-muruja. Peitä leivät leivinpaperilla ja liinalla ja anna kohota lämpimässä vielä n. 15 minuuttia.

Paista uunissa 225 asteessa n. 15-20 minuuttia.