Jenni-S:n blogista nappasin tämän kakun reseptin. Anoppi tykkäsi tosi paljon ja kyllä maistui meille muillekin Tein aikalailla saman ohjeen mukaan, ainut ero oli, että käytin pohjan suklaaseen cappucino-suklaata, jolloin kakkuun tuli mukava kahvin maku. Ja pinnan koristelin persikoilla ja mangoilla.
Pohja:
12 kpl täytekeksiä
70g tummaa suklaata (itse käytin cappucino-block suklaata)
Täyte:
200g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
1 mangopiltti
1 persikkapiltti
2,5 dl valion vaahtoutuvaa vaniljakastiketta (tai flora vanillaa)
5 liivatelehteä
2 rkl vettä
Päälle:
1 mangopiltti
1 persikkapiltti
persikoita tai mangoviipaleita
Murskaa keksit tehosekoittimella ja lisää sulatettu suklaa. Painele irtopohjavuokaan (24cm halkaisija) joka on vuorattu leivinpaperilla. Laita kylmään siksi aikaa kun valmistat täytteen. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Sekoita tuorejuusto, sokeri ja piltit sekaisin. Lisää vatkattu vaniljakastike. Ravistele liivatelehdistä vesi pois ja liota kuumaan nestetilkkaan. Kadaa liivate ohuena nauhana täytteeseen. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä pakkasessa muutamia tunteja tai jääkaapissa yön yli. Ota huoneenlämpöön tunti ennen tarjoilua.
Kommentit