254779.jpg

Tämä ohje on peräisin muistaakseni kotiliedestä... en ole ihan varma.

150g tummaa suklaata
150g voita
2½dl sokeria
2dl vehnäjauhoja
2tl vanilijasokeria
2dl saksanpähinöitä, pecanpähkinöitä tai pistaasia (itse käytin pecanpähkinöitä)

Sulata suklaa ja voi mikrossa. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää jäähtynyt suklaaseos, jauhot, vanilijasokeri ja rouhitut pähkinät munavaahtoon. Kaada leivinpaperilla vuorattuun laakeaan vuokaan (n. 23x30cm) kypsennä 175-asteisessa uunissa puolisen tuntia. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Jäähdytä jääkaapissa vähintään neljä tuntia. Tarjoile.

Itse tein suoraan tuplasatsin, joskin monien vauvan valvottamien öiden jälkeen aivot ei yhtään pelittänyt. Rupesinkin puolittamaan ohjetta tuplaamisen sijaan.a015.gif d050.gifd060.gifMutta... Vaikka sokeria ja pähkinöitä tulikin loppujenlopuksi tuli yli puolet vähemmän kuin ohjeessa, niin ihan hyviä olivat. Tietysti lämmitettynä ja vanilijajäätelön kanssa.