293268.jpg293269.jpg293309.jpg293267.jpg

Tarjolle miehen juhliin tein pientä suolaista naposteltavaa ja jälkkärin. Pitkälti sillä periaatteella, että suurimman osan hommasta pystyin tekemään edellisenä päivänä. Lapset kun kuitenkin oli siinä silti hoidettava. Kaikista herkuista ei valitettavasti ole kuvaa, mutta laitan ohjeita kuitenkin.

Tarjolla oli:

Kanelisia broileri- ja porsaanlihavartaita sataykastikkeen kera.
Purjoon kiedottuja siikarullia
Juustoleipäsiä
Pikkupitsoja
Vihersalaattia
Kinuski-karpalojäädykettä
Tuorejuustotäytteisiä piparkakkuja

Juomatarjoiluna perinteisten oluen ja siiderin lisäksi tein myös boolin, joka koostui seuraavista ainesosista:
Ananasmehua
Verigreippimehua
Sitruuna-lime mehua
sitruuna vichyä
Fanta Wildberries
Terästettä
Koristeeksi muutama sitruunan ja appelsiinin siivu

Ohjeet:

Vartaat
Nämä vartaat tehtiin kanelitankoihin, jolloin kaneli kivasti antoi omaa makuaan lihaan. Tein kahdenlaisia, broilerinlihaan ja porsaanlihaan. Käytin broilerin rintafileitä, jotka sitten leikkasin ohuiksi suikaleiksi. Tein lihaan pienet reiät kanelitanko varten ja sitten pujoteltiin tikku lihaan. Possun kanssa ihan sama homma. Käytin porsaanlihana pihvilihaa, eli ulkofilettä. Ohjeessa suositeltiin sisäfilettä.
Lihat siveltiin öljy-inkiväärisiirappi-pippuri seoksella ja paistettiin uunissa n. 200 asteessa vartin verran.

Purjoon kiedotut siikarullat (ohje myöhemmin)

Pikkupitsat
Ostin näihin pitsoihin Atrian valmiita pitsapohjia, Nelikko nimeltään. Monet tykkäsivät, että pohja oli hyvä. Tein kahdenlaisia pitsoja. Toiset salamitäytteellä toiset mozzarellatäytteellä. Salamipitsoihin sivelin pohjan ketsupilla, levitin päälle saarioisen pieniä pepperonisiivuja, lisäsin anansta ja muutaman jalapenoviipaleen. Juustoraastetta päälle ja uuniin. Mozzarellapitsoihin laitettiin pohjalle hieman chiliketsuppia, päälle mozzarellajuustosiivuja jonka pintaan hivenen pestokastiketta. Juustoraaste päälle ja uuniin. Nämä oli ehdottomasti kaikkien suosikkeja :)

Juustoleipäset
Nämä oli ihan simppelejä tehdä ja ainakin miehen suosikkeja. Pohjana siis hapankorppua, päälle siivu Arlan pippuri- tai paprikatuorejuustoa (tai myös Valion mustapekka käy) ja pintaan vielä nokare aprikoosihilloa.

Kinuski-karpalojäädyke (ohje myöhemmin)

Tuorejuustotäyte piparkakuille (ohje myöhemmin)