Pienenä suolapalana maisteltiin Pirkan ohjeella tehtyjä pinaatti-fetapiiraisia. En omista peltistä muffinivuokaa enkä sen takia jaksanut lähteä auton rattiin, jotta Famolta olisi lainattu. Siksi nuo muodot ovat mitä sattuu, kun paperinen muffinivuoka antaa aika hyvin periksi... että jos hienoa jälkeä haluaa, niin kannattaa ehdottomasti käyttää sellaista metallista vuokaa.
1pkt piirakkataikinaa
1pss pakastepinaattia
2 munaa
2dl ruokakermaa
1prk fetakuutioita
mustapippuria
muskottipähkinää
Sulata piirakkataikina ja kauli siitä levy, josta taikinäpyörällä leikkaat muffinivuokasi kokoisia neliöitä. Taikinaneliöt "istutetaan vuokaan" kupiksi, jotta täyte mahtuu joukkoon.
Täytettä varten sulata pinaatti mikrossa. Lisää joukkoon ruokakerma, munat ja haarukalla murennetut fetakuutiot. Mausta. Lisää täyte taikinakuoppiin ja voitele munalla taikinan ulommaiset osat. Paista uunissa 200 asteessa n. 20 minuuttia
Kommentit