Tein Marien ohjeella tällaista juustokakkua. Tämä oli tosi namia. Tein pohjan reseptillä, jonka aikoinaan löysin valiolta, mutta täytteessä seurasin orjallisesti Marien ohjetta.Oletin jotenkin automaattisesti, että olen tekemässä kakkua 24cm vuokaan, vaikka ohjeessa se oli tehty 28cm cuokaan. Tämän vuoksi oma kakkuni on hilppasen verran korkeampi kuin Marien tekemä. Tämän vuoksi jouduin myös pikkasen arvailemaan tuota kypsyyttä, siksi pinnassa tuollainen viilto.

844667.jpg

 

Pohja
100 g   Valio voita
1 dl   sokeria
1   muna
2 1/2 dl   vehnäjauhoja
1 tl   leivinjauhetta

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Lisää jauho-leivinjauheseos. Pohjusta leivinpaperilla halkaisijaltaan 24 cm:n ja korkeudeltaan 7 cm:n irtopohjavuoka. Voitele vuoan reunat. Levitä taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Laita vuoka peitettynä jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

Juustotäyte:

600g maustamatonta kevyt tuorejuustoa (esim pirkka)

2 prk kevyt crème fraichea esim 15 % yht 400g

5 munaa

1 1/2 dl sokeria

1 maustemitta suolaa

1 tl vaniljasokeria

1 sitruunan raastettu kuori ja mehu

Vatkaa tuorejuustot ja crème fraichet sähkövatkaimella sekaisin. Lisää munat yksitellen ja vatkaa hetki jokaisen munan lisäämisen välissä vatkaimella. Lisää sokeri, vaniljaoskeri ja suola. Laita pala voi- tai leivinpaperia raastimen päälle ja raasta sitruunasta keltainen kuoriosa. Purista mehu. Lisää taikinaan ja vatkaa sekaisin. Kaada taikina vuokaan ja paista kiertoilmauunissa 150 asteessa alimmalla tasolla noin 30 minuuttia tai kunnes pinta on saanut kauniin keltaruskean värin ja hyytynyt. Täyte on hyytynyt kun täyte tutisee hieman mutta ei enää hölly. Pinta kohoaa uunissa jonkinverran mutta laskee kun kakku jäähtyy. Jäähdytä hyvin viileässä. Ripottele pinnalle marjoja ja tarjoile.