147669.jpg

Ajattelin kokeilla tehdä itse. Lisäsin vanilijasokeria mannapuuroon, vaikka ohjeessa sitä ei sanottukaan. Ei kannata, ei tullut hyvä. Muuten olisi varmasti ollut parempaa.

Ohje on Ellien, plaza.fi. Päällä on vain itsetehtyä mansikkakiisseliä. Tein kerralla tuplasatsin.

Mannavanukas

5dl maitoa

1dl mannasuurimoita

2 liivatelehteä

0,5tl suolaa

1tl sitruunan raastettua kuorta

1 rkl sitruunamehua

0,5dl sokeria

2,5dl flora vanillaa

Ohjeessa olisi vielä ollut rusinoita koristeluun, mutta kun en itse niistä välitä, niin tämä tehtiin ilman.

Sekoita kiehuvaan maitoon mannasuurimot. Hauduta n. 15minuuttia Pehmitä liivatelehtiä kylmässä vedessä, valuta hyvin ja lisää ne kuuman puuron joukkoon. Mausta puuro suolalla, sitruunankuorella, sitruunamehulla ja sokerilla. Jäähdytä haaleaksi. Vatkaa Flora Vanilla kuohkeaksi vaahdoksi. Jätä n. 1dl vaahtoa koristelua varten (en itse kyllä jättänyt, kaikki meni joukkoong030.gif ) [aseta rusinoita kahvikupin pohjalle ja annostele puuroseos päälle.] Itse laitoin laseihin puuroseosta pohjalle ja kiisselin päälle. Hyydytä jääkaapissa muutamia tunteja. Tarjoa kylmänä. [ohjeen mukaan tarjolle laitettaessa, kumoa kahvikupista ja tarjoile mehukastikkeen kanssa]

Kiisselin tein seuraavasti;

0,5l vettä

1prk pakkasmarjan mansikkasosetta (pakaste)

1pss mansikoita (pakaste)

pari ruokalusikallista perunajauhoja

sokeria maun mukaan

Keitteilin ainakset yhdessä ja kun seos pulpahti, otin pois levyltä. Lisäsin joukkoon vesi-perunajauhoseoksen ja annoin taas pulpahtaa. Maustoin sokerilla.