Ajattelin kokeilla tehdä itse. Lisäsin vanilijasokeria mannapuuroon, vaikka ohjeessa sitä ei sanottukaan. Ei kannata, ei tullut hyvä. Muuten olisi varmasti ollut parempaa.
Ohje on Ellien, plaza.fi. Päällä on vain itsetehtyä mansikkakiisseliä. Tein kerralla tuplasatsin.
Mannavanukas
5dl maitoa
1dl mannasuurimoita
2 liivatelehteä
0,5tl suolaa
1tl sitruunan raastettua kuorta
1 rkl sitruunamehua
0,5dl sokeria
2,5dl flora vanillaa
Ohjeessa olisi vielä ollut rusinoita koristeluun, mutta kun en itse niistä välitä, niin tämä tehtiin ilman.
Sekoita kiehuvaan maitoon mannasuurimot. Hauduta n. 15minuuttia Pehmitä liivatelehtiä kylmässä vedessä, valuta hyvin ja lisää ne kuuman puuron joukkoon. Mausta puuro suolalla, sitruunankuorella, sitruunamehulla ja sokerilla. Jäähdytä haaleaksi. Vatkaa Flora Vanilla kuohkeaksi vaahdoksi. Jätä n. 1dl vaahtoa koristelua varten (en itse kyllä jättänyt, kaikki meni joukkoon ) [aseta rusinoita kahvikupin pohjalle ja annostele puuroseos päälle.] Itse laitoin laseihin puuroseosta pohjalle ja kiisselin päälle. Hyydytä jääkaapissa muutamia tunteja. Tarjoa kylmänä. [ohjeen mukaan tarjolle laitettaessa, kumoa kahvikupista ja tarjoile mehukastikkeen kanssa]
Kiisselin tein seuraavasti;
0,5l vettä
1prk pakkasmarjan mansikkasosetta (pakaste)
1pss mansikoita (pakaste)
pari ruokalusikallista perunajauhoja
sokeria maun mukaan
Keitteilin ainakset yhdessä ja kun seos pulpahti, otin pois levyltä. Lisäsin joukkoon vesi-perunajauhoseoksen ja annoin taas pulpahtaa. Maustoin sokerilla.
Kommentit