355677.jpg

Tämä ohje oli puolestaan bongattu Herkkusuun blogista, vähän muuntelin. Mutta hyviä tuli. Tein tuosta satsista kaksi pellillistä sämpylöitä. Toiset raakapakastin ja toiset on jo syöty.

4dl sunnuntain rouheisia sämpyläjauhoja
4dl moniviljasämpyläjauhoja
4dl ruisjauhoja
1pss kuivahiivaa
2rkl hunajaa
½dl sulatttua margariinia
1rkl öljyä
7dl vettä

Kuivat aineet kulhoon jotka sekoitetaan (moniviljasämpyläjauhot sisältää pellavansiemeniä, mutta niitä on niin vähän siksi lisään 1 rkl). Lisätään vesi ja sulatettu voi tai margariini, sekä öljyä. Vaivataan taikinaa että saadaan kunnon sitko. Itse teen yleiskoneella joten annan koneen vaivata taikinaa suunnilleen 10 minuuttia. Annetaan kohota ja sit leivotaan sämpylät.

Leivo sämpylöitä pellille ja laita jääkaappiin liinalla peitettynä, nosta aamulla pelti uuniin edelleen liinalla peitettynä noin 40 minuutiksi 40 asteiseen uuniin kohoamaan. Ota liina pois ja paista 225 asteessa kypsiksi ja kauniin ruskeiksi.

Pakasta pellillä liinalla peitettynä ettei pinta pääse kuivumaan, pussita jäisinä. Laita illalla jäiset sämpylät pellille ja jääkaappin sulamaan liinalla peitettynä, nosta aamulla pelti uuniin edelleen liina päällä noin 40 minuutiksi 40 asteiseen uuniin kohoamaan. Ota liina pois ja paista 225 asteessa kypsiksi ja kauniin ruskeiksi.