Tämä resepti on meillä kulkenut perheessä. Äitini aina teki tätä kastiketta, kun oltiin lapsia. Nimenomaan kalapuikkojen kanssa syötiin ja tottakai puolukkahillon kera. *nam-nam*
Nyt kun itse olen tätä tehnyt, olen huomannut ettei tätä voi tehdä mistä tahansa mausteista. Merkillä on merkitystä. Käytän SantaMarian kalamaustetta (sinisessä pussissa), Meiran vastaavassa tavarassa on vissiin käytetty enemmän valkopippuria, sillä sen kanssa tämä ei toimi.
231502.jpg

50g rasvaa
pari rkl vehnäjauhoja
maitoa
½ pss kalamaustetta
½ pss kuivattua tilliä
3 munaa

Tee valkokastike (sulata rasva ja lisää vehnäjauhot. Pyöräytä hetki pannulla ja lisää maito. Anna kiehahtaa ja saentua), mausta se kalamausteella ja tillillä. Lisää keitetyt munat pilkottuina joukkoon.

En nyt kovin tarkkoja mittoja osaa tälle kastikkeelle antaa, sillä teen sen yleensä noin-mitoilla. Kalamaustetta ja tilliä ihan oman maun mukaan. Kannattaa muistaa, että tuo kalamauste sisältää suolan, joten sitä ei mielestäni tarvitse erikseen edes lisätä.