91945.jpg

Lueskelin viikonlopun Länsiväylää ja siellähän komeili kakkureseptejä. Niin innostuin, että päätin itse kokeilla. Prinsessa kakkua olisin mieluiten kokeillut, mutta kun olisin korvannut marsipaanin vaahtokarkkifondantilla, niin en olisi sitä tähän hätään saanut tehtyä. Tyydyin siis tähän suklaakakkuun ja täytyy kyllä sanoa, ettei tee suklaata kyllä enää mieli. Tuon kuorrutteen ohjeessa lukema "hyvää taloussuklaata" jäi myös ihmetyttämään... mitä mahdetaan tarkoittaman hyvällä taloussuklaalla e055.gif

Eikä tämä kakku mielestäni onnistunut niinkuin olisin halunnut... Kumosinko liian aikaisin, sillä keskellä jäi kuoppa. Onneksi tämä ei tullut mihinkään juhlaan, vaan ihan omaan kahvipöytään, sillä mikään komea näky kakku ei mielestäni ollut. Vähän taas harjoittelin suklaanpursotuksia tuohon pintaan. Harmittaa, kun itsellä oli niin suuret odotukset kyseisen kakun suhteen ja kun se näytti niin kauniilta tuossa lehden kuvassa a045.gif

*muoks. Jälkikäteen nyt lisään vielä, että tämä kakku oli huomattavasti parempaa seuraavana päivänä. Taisin olla liian hätäinen kun kakkua aloin kumoamaan ja koristelemaan, kun kahvivieraat jo istuivat olohuoneen puolella.

Pohja:

250g suolatonta voita

250g tummaa suklaata

2 rkl pikakahvijauhetta

1 1/4dl kuumaa vettä

4 1/2 vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1 dl kaakaojauhetta

1/2tl soodaa

6 1/2dl sokeria

4 kananmunaa

2 rkl öljyä

1 1/4 dl piimää

Kuorrute:

250g hyvää tummaa taloussuklaata rouhittuna

1/4dl kermaa

2dl hienoa sokeria

Kuumenna uuni 160 asteeseen. Voitele syvä pyöreä, halkaisijaltaan 26 cm:n kokoinen kakkuvuoka voisulalla tai öljyllä. Vuoraa vuoka leivinpaperilla niin, että paperi menee vähintää 2cm reunan yli. Pane kattilaan voi, suklaa ja kahvijauhe sekä kuuma vesi ja sekoita miedolla lämmöllä, kunnes voi ja suklaa sulavat ja seos on tasaista. Nosta kattila liedeltä.

Siivilöi suureen kulhoon jauhot, leivinjauhe, kaakaojauhe ja sooda. Sekoita joukkoon sokeri ja tee seokseen kuoppa. Sekoita keskenään munat, öljy ja piimä ja sekoita seos isolla lusikalla hitaasti kuivien aineiden joukkoon. Lisää sulatettu suklaa ja sekoita taikina tasaiseksi. Levitä taikina vuokaan ja paista 1 tunti 40 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla ja jos tikkuun jää taikinaa, kypsennä vielä 5-10 minuuuttia. Jäähdytä kakku vuoassaan ja kumoa se jäähtyneenä.

Tee kuorrutus. Pane kaikki aineet kattilaan ja sekoita miedolla lämmöllä, kunnes seos sulaa. Kuumenna seos kiehuvaksi, vähennä lämpöä ja anna kiehua hiljalleen 4-5 minuuttia. Nosta kattila liedeltä ja anna seoksen hieman jähmettyä. Kaada suklaaseos tasaisesti kakun päälle reunoja myöten. Pane kakun päälle suklaakoristeita.