968635.jpg

Läysin ihanan reseptin. Siis tämä on niin nannaa, että suosittelen tekemään vaikka vieraille jälkkäriksi. Tämä on siinäkin mielessä helppo, että voi tehdä hyvissä ajoin jääkaappiin odottamaan. Itse en jaksanut paahtaa sokeria pintaan, niinkuin oikeasti kuuluisi. Uunissa itse vanukas sai kuitenkin kivan ruskean värin.

2dl kermaa
1,5dl maitoa
4 keltuaista
3/4 dl sokeria
1 vanilijatanko

Mittaa kerma ja maito kattilaan ja lisää joukkoon halkaistu vanilijatanko. (itse kaavin siemenet irti ja lisäsin nesteen joukkoon). Kuumenna kerma ja maito kiehuvaksi ja nosta hetkeksi jäähtymään. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Lisää sokeri keltuaisten joukkoon ja vaahdota vaahdoksi. Kaada kerma-maito vaahtoon ja kaada annosvuokiin tai vaikka kahvikuppeihin.

Monessa ohjeessa vuoat neuvotaan peittämään foliolla, mutta en sitä itse tehnyt. Nosta annoskupit uunivuokaan, jossa on mahdollisimman kuumaa vettä. Varo, ettei vettä mene vanukkaan joukkoon. Kypsennä 150 asteisessä uunissa 50-60 minuuttia, tai kunnes vanukas on hyytynyt. Nosta vuoat pelliltä ja anna jäähtyä kunnolla vaikka seuraavaan päivään (tai nopeasti esim. ulkona, jos haluaa syödä heti =))

Jos pinnan haluaa paahtaa, niin ripottele päälle ohut, tasainen kerros ruokokide- tai fariinisokeria. Paahda pinta grillivastuksella uunissa , kunnes sokeri ruskistuu. Pinnan voi paahtaa myös ruoanvalmistukseen tarkoitetulla kaasupolttimella. Jäähdytä hetki ja tarjoile.

Jälkiruoan voi valmistaa edellisenä päivänä ja säilyttää jääkaapissa peitettynä. Lisää sokeri ja paahda se juuri ennen tarjoilua.

Alkuperäinen ohje Ruokamaailmasta, tosin hieman muokattuna.

968636.jpg