730471.jpg

Ostin alennusmyynneistä kirjan nimeltä Maittavat suklaaherkut. Testasin viikonloppuna yhtä ohjetta, jonka pohjaa vähän muokkasin. Tuli hyvää, joskin makeaa. Mutta mitäpä sitä voi odottaa, jos täyte on melkein kokonaan valkosuklaasta r015.gif

Samalla testasin myös tuollaisen suklaareunuksen tekemistä. Näitä reunuksia on mm. Ebe ja Pauliina tehneet. Harjoittelua kaipaa vielä, mutta kyllähän siitä kauniin saa, kun vaan tekee ajalla ilman lapsia e020.gif Testasin myös Eben ohjeilla tehtyä suklaaperhosta.

Pohja:

2 munaa
50g sokeria
50g jauhoja (itse käytin mantelijauhoja, tuli hyvä niinkin
50g valkosuklaata sulatettuna

Täyte:
3dl kuohukermaa
350g valkosuklaata
250g rahkaa

Voitele irtopohjainen kakkuvuoka (20cm). Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Siivilöi jauhot joukkoon. Lisää valkosuklaa. Kaada vuokaan ja paista uunissa 180 asteessa n. 25 minuuttia. Anna jäähtyä hieman ja siirrä ritilälle jäähtymään täysin. Laita sitten takaisin vuokaan

Täytteesee: Kaada kerma kattilaan ja kiehauta kokoajan sekoittaen, jottei kerma pala pohjaan. Anna jäähtyä hieman ja lisää sekaan valkosuklaata. Hämmennä kunnes suklaa sulaa. Nosta liedeltä ja anna jäähtyä kokoajan sekoittaen. Sekoita rahka joukkoon. Kumoa seos kakkupohjalle ja nosta jääkaappiin n. 2 tunniksi. Itse ainakin huomasin, että oli paljon kiinteämpi, kun sai olla jääkapissa yönyli. Pysyi toki kasassa, vaikka aloiteltiin kakkua n. 4 tunnin jääkaappitunnin jälkeen, mutta oli huomattavasti löysempää kuin seuraavana päivänä.

730473.jpg