305551.jpg

Tämän ohjeen löysin taasen tuosta ihanasta Glorian Ruoka & Viini lehdestä. Tein tämän kakun ystäväpariskunnalle joululahjaksi.

150g valkosuklaata
150g voita
1½dl sokeria
4 munaa
1dl mantelijauhetta
1dl vehnäjauhoja
1½dl perunajauhoja
2tl leivinjauhetta
voita ja korppujauhoja vuoan voiteluun

Kostutus ja täyte:
3/4dl vaaleaa rommia
3/4dl vettä
2rkl sokeria
3dl puolukkahilloa

Kuorrutus:
200g valkosuklaata
1rkl voita

Koristelu:
100g valkosuklaata
kuivattuja, sokeroituja karpaloita

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota 3l kakkuvuoka. Paloittele suklaa ja voi paksupohjaiseen kattilaan. Sulata miedolla lämmöllä kokoajan sekoittaen. Erottele kananmunan valkuaiset ja keltuaiset eri kulhoihin. Lisää sokeri keltuaisten joukkoon ja vatkaa seos vaaleankeltaiseksi vaahdoksi. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Yhdistä manteli-, vehnä-, ja perunajauhot sekä leivinjauhe keskenään omassa erillisessä kulhossaan. Kaada sulatettu suklaa-voiseos keltuaissokerivaahtoon ja sekoita. Lisää jauhoseos joukkoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Lisää valkuaisvaahto taikinaan kolmessa erässä; sekoita varovasti nostellen. Kaada taikina voideltuun vuokaan. Paista kakkua n. 45 minuuttia uunin alatasolla. Anna kypsän kakun vetäytyä hetken vuoassa ja kumoa se ritilälle jäähtymään.

Halkaise jäähtynyt kakku kolmeen osaan. Sekoita rommi, vesi ja sokeri kostutusliemeksi. Nosta pohjakerros takaisin kakkuvuokaan, kostuta se ja levitä päälle puolet puolukkahillosta. Nosta toinen kerros päälle, kostuta ja levitä hillo. Nosta päälle viimeinen kerros ja kostuta se erityisen hyvin. Laita kakun päälle tasainen paino ja anna vetäytyä jääkaapissa yön yli.

Kumoa kakku vuoasta ja käännä oikeinpäin. Paloittele valkosuklaa metallikulhoon tai kattilaan. Lisää voinokare ja sulata höyryävän vesihauteen päällä. (itse sulattelin mikrossa). Kaada suklaasula kakun päälle. Levitä kuorrutusta keskeltä reunojen suuntaan. Sulata koristeluun tarvittava valkosuklaa ja pursota ohueksi nauhaksi kakun pintaan. Ripottele pintaan kuivattuja karpaloita. Kakku säilyy jääkaapissa jopa viikon, ota kakku hyvissä ajoin huoneen lämpöön, jotta se on helpommin leikattavissa.