264755.jpg264756.jpg

Tämä ohje on siis tosiaankin juuri ilmestyneestä Glorian ruoka & viini-lehdestä. Jotenkin suostuin lehden tilaamaan. Ja kyllä mieli tekisi testata vaikka mitä, mitä sieltä löytyi. Kun nyt aikaisemminkin tuli noita brownieseja kokeiltuja, niin olihan se pakko tämä heti korkata.

Oli kyllä hyvää, *slurps*. Heti tosin tuli mieleeni, että kannattaisi ehkä kokeilla tuon maustamattoman tuorejuuston korvaamista appelsiinituorejuustolla. Se voisi olla kyllä hyvä yhdistelmä. Niin, ja meidän lähikaupassa ei ollut mascarponea, joten "jouduin" käyttämään Violan tuorejuustoa. Mascarponella olisi varmasti tullut vielä parempi lopputulos. Mutta kun oli pakko saada tehdä heti. Ja tuon brownies-pinnan sai kyllä nätiksi, kun veitsellä veteli tuorejuustoa pintaan :)

200g tummaa suklaata (väh. 70% kaakaopitoisuus, itse käytin ihan vaan taloussuklaata)
200g suolatonta voita (lähikaupassa oli vain vähäsuolaista, sekin toimi hyvin)
3 kananmunaa
3dl sokeria
2dl vehnäjauhoja

Tuorejuustotäyte
400g mascarponea (tai tavallista maustamatonta tuorejuustoa)
2rkl vanilijasokeria
1 ½dl tomusokeria
2 munaa

Lämmitä uuni 175 asteiseksi. Sulata suklaa ja voi vesihauteessa tai varovasti mikrossa. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää hieman jäähtynyt suklaa-voiseos vaahdon joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Siivilöi vehnäjauhot taikinaan ja sekoita. Sekoita tuorejuustotäytteen aineet keskenään. Levitä 3/4 suklaataikinasta leivinpaperilla vuoratulle uunivuoalle. Levitä päälle tuorejuustotäyte. Lisää loput suklaaseoksesta tuorejuustotäytteen päälle. Tee veitsellä kuviointia pintaan. Paista uunin keskitasossa n. 35-45 minuuttia. Brownie saa jäädä hieman tahmeaksi. Jäähdytä ja leikkaa paloiksi.