180801.jpg

Viimeisimmän Yhteishyvälehden välissä olleessa ruokalehdessä oli omenapiirakan ohje. Kuulosti niin hyvältä, että päätin testata. Ja aivan taivaallista, jopa minä joka en koskaan oikein omenapiirakasta ole välittänyt, tykkäsin kovasti. Ei välttämättä olisi edes kaivannut tuota muruseosta pinnalle ollenkaan.

Pohja:

4 kananmunaa

2dl sokeria

2tl leivinjauhetta

5dl vehnäjauhoja

1dl juoksevaa margariinia

1dl maitoa

Täyte:

1 ½ l omenoita

Muruseos:

50g margariinia

1dl sokeria

1dl kaurahiutaleita

1tl kanelia

½tl inkivääriä

Kuori ja viipaloi omenat. Sekoita muruseos pehmeästä margariinista, sokerista, kaurahiutaleista, kanelista ja inkivääristä. Vaahdota toisessa kulhossa munat ja sokeri. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhojen joukkoon ja lisää vaahtoon. Lisää nuolijalla nostellen myös juokseva margariini (itse käytin vain sulaa margariinia) ja maito. Sekoita mahdollisimman vähän. Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle. Nosta omenaviipaleet taikinan pinnalle. Ripottele muruseos päälle. Paista uunissa 200 asteessa n. 20 minuuttia.