Viimeisimmän Yhteishyvälehden välissä olleessa ruokalehdessä oli omenapiirakan ohje. Kuulosti niin hyvältä, että päätin testata. Ja aivan taivaallista, jopa minä joka en koskaan oikein omenapiirakasta ole välittänyt, tykkäsin kovasti. Ei välttämättä olisi edes kaivannut tuota muruseosta pinnalle ollenkaan.
Pohja:
4 kananmunaa
2dl sokeria
2tl leivinjauhetta
5dl vehnäjauhoja
1dl juoksevaa margariinia
1dl maitoa
Täyte:
1 ½ l omenoita
Muruseos:
50g margariinia
1dl sokeria
1dl kaurahiutaleita
1tl kanelia
½tl inkivääriä
Kuori ja viipaloi omenat. Sekoita muruseos pehmeästä margariinista, sokerista, kaurahiutaleista, kanelista ja inkivääristä. Vaahdota toisessa kulhossa munat ja sokeri. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhojen joukkoon ja lisää vaahtoon. Lisää nuolijalla nostellen myös juokseva margariini (itse käytin vain sulaa margariinia) ja maito. Sekoita mahdollisimman vähän. Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle. Nosta omenaviipaleet taikinan pinnalle. Ripottele muruseos päälle. Paista uunissa 200 asteessa n. 20 minuuttia.
Kommentit