186391.jpg

Olenkin pitkään vältelllyt lihakastikkeen tekemistä, lähinnä naudan tai possun suikaleiden käyttämistä. Nyt näin kaupassa naudan sisäpaistisuikaleita, jotka oikeasti ei olleet pelkkää jännettä tai muut epämääräisen näköistä mössöä. Eikä myöskään marinadissa. Päätin kokeilla. Tuli kyllä namia.

Ohje on alkuperäisesti Myllynparhaan, mutta monen kohdan muutelin, kun en ollutkaan muistanut ostaa kaikkia raaka-aineita. Alkuperäisessä ohjeessa käskettiin käyttää banaania, mutta vieroksuin jotenkin ajatusta. Korvasin sen ananaksella.


Öljyä
500g naudan tai possun suikaleita
Purjosipulia renkaina
4-5 valkosipulinkynttä (en itse käyttänyt yhtäkään)
½ tl chilipippurijauhetta (en ollut niin tarkka, meni varmasti enemmänkin h160.gif)
½ tl mustapippuria
2 rkl vehnäjauhoja
½ l vettä
1 lihaliemikuutio
1 rkl soijaa
2 banaania (korvasin ananaksella)
1rkl basilikaa (unohdin laittaa)
2dl kookoskermaa (unohdin ostaa, korvasin n. 1dl kookosmaitoa)

Ruskista liha ja sipulit pannulla. Lisää pippurit ja vehnäjauho ja ruskista hieman. Lisää vesi, lihaliemi ja soija. Annoin hautua n. 40-45minuuttia, jonka jälkeen lisäsin 1 prk ananaspaloja. Mausta kookoskermalla ja basilikalla.