Synttärit tosiaan lähestyvät uhkaavasti ja olen EDELLEEN melko epävarma siitä, mitä meinaan kakuksi tehdä. Onneksi eilinen kokeilu toi luottavaisen mielen ja todennäköisesti tällaisen kakun teen.

 

199615.jpg

En kuitenkaan sinistä, vaan roosan. Enkä neliskulmaista vaan pyöreän. Anopilla on muutenkin kaikki roosaa juhlissa, niin miksi ei kakkukin. Ensimmäistä kertaa tein marsipaanilla päällystetyn kakun. Olen aina ollut siinä uskossa, että marsipaani on pahaa ja makeaa.Mutta ei tämä niin makeaa ollutkaan, varsinkin kun olin kaulinut levyn hyvin hyvin ohuelti tuohon pintaan. Enkä täytteestäkään makeaa tehnyt. Marsipaanilevybi oli hiukkasen liian pieni tämän kakun päälle, mutta ei se mitään, idean sain selville kuitenkin.

Täytteeksi tein voikreemin, jonka maustoin punssilla sekä omenasosetta. Oikeaan kakkuun tiedän nyt, että enemmän punssia, enemmän omenahilloa ja ehkä vähän vähemmän voita... (?) en tosin tiedä sitten, miten tuollaisen kreemin rakenne kärsii, jos lähden pudottamaan voin määrää? Tuli vaan niin voinen elämys.

Joskin täytyy sanoa, että söimme kakkua kun se oli valmistunut. Tänään maistoin palasta ja tuo kreemi on muuttunut paljon kovemmaksi eikä ole enää niin voimainen kuin eilen. Kreemin tein seuraavalla reseptillä;

1dl maitoa

2rkl perunajauhoa

200g voita

sokeria ja vaniljasokeria maun mukaan

loraus punssia

Sekoita perunajauho kylmään maitoon ja kiehauta kunnes saostuu. Mausta sokerilla. Itse taisin laittaa jotain n. 1tl vaniljasokeria ja ehkä n. ½dl sokeria. Jäähdytä. Vaahdota voi ja lisää vaniljakiisseliin. Mausta liköörillä. Huom! Vaniljakiisselin tulee olla jäähtynyttä, jottei se sulata voita.

Omenasoseena käytin Euroshopperin omenasosetta ja oli ihan positiivinen yllätys. Siskokin sanoi, että maistui ihan kotitekoiselta.