Tässä ne nyt sitten ovat... kyllä niihin on ajatustyötä ja aikaa muutenkin käytetty. Kaikki ei mennyt nappiin, mutta se nyt ei kovin kummoinen ihme ole, kun en ennen tällaisia ole tehnyt. Innostuin kostuttamaan tuota marsipaanikakkua liikaa, joten tänään ollaan kuivaltu kakkuvadin tulvaa jatkuvalla syötöllä.

Suklaakakku onnistui täytteen puolesta ihan täydellisesti, mutta sitten nuo suklaakermavaahdot muuttuivat rakeisiksi, kun lisäsin sen suklaan. Olin vissiin jäähdyttänyt suklaata liikaa ja se muuttui liian aikasin kovaksi. Eikä noi mun pursotukset ottanut onnistuakseen... lopuksi kerma alkoi olla jo liian lämmintä, ja tulos sen mukaista.

Mutta nyt on kiire juhliin ja laitan lisää myöhemmin...

203810.jpg

203811.jpg

... juhlat on nyt sitten juhlittu. Kakut maistuivat vieraillekin. Tuo suklaakakku onnistui ihan huippuhyvin, marsipaanikakkukin oli hyvää, joskin liian kostea (kuten jo tulikin aikaisemmin todettua) Ja riittivät hyvin, kun vieraita oli n. 45, ei tosin kovin paljoa jäänyt yli, että sen puolesta hyvin mitoitettu. Kukaan vaan ei meinannut uskaltaa rikkoa anopin kuvaa :) Laittelen ohjeita sitten kun lapset nukkuu.


Marsipaanikakku on tehty kahteen irtopohjavuokaa. Alempi oli halkaisijaltaan 28cm ja ylempi 20cm.
28cm pohjaan tein 8 munan kakun ja pienempään kolmen munan.

8 munan kakkupohja
8 munaa
3dl sokeria
2dl vehnäjauhoja
2dl perunajauhoja
2tl leivinjauhetta

3 munan kakkupohja
3 munaa
1 dl sokeria
1dl vehnäjauhoja
½dl perunajauhoja
1tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sihtaa ne taikinan sekaan. Nostele kevyesti sekaisin. Paista uunissa n. 180 asteessa 8 munan kakkupohjaa n. 30-40 minuuttia ja 3 munan kakkupohjaa 15-20 minuuttia.

Leikkasin isomman kakun neljään osaan ja pienemmän kolmeen osaan. Kostutin kakun omenatäysmehulla. (kannattaa olla varovainen, nimittäin tämä kakku kostui ihan liikaa).

Täytteenä tässä kakussa oli voikreemi, joka oli maustettu punssilla. Ohje löytyy tuolta kohdasta "harjoituskakku" Tähän koko kakkuun meni kolminkertainen satsi. Kakun välissä kreemin päällä oli yös Euroshopperin omenasosetta. Annoin olla jääkaapissa kelmun alla yön yli. Aamulla vuorasin kakut samaisella voikreemillä ja kaulin rosan marsipaanin päälle. Tein ensin kuorrutteen pieneen kakkuun ja laitoin sen "lepäämään" jääkaappiin siksi hetkeksi, että tein isomman kakun. Kun isompikin oli päällystetty, nostin pienemmän ison kakun keskelle. Nostin ihan käsin, tosin kakun kosteuden takia oli kyllä hilkulla että onnistui. Ja sitten vaan koristelemaan. Pyörittelin valkoisesta marsipaanista nuo 'helmet' tuohon kakun reunojen kohdalle. Muut koristeet olinkin tehnyt jo aikaisemmin viikolla. Tosin tarkoitukseni oli, että nuo sakset olisivat ehtineet kuivua ja kovettua sen verran, että olisin saanut ne ikään kuin uppoamaan kakkuun. Mutta oli vielä lauantaiaamuna niin pehmeää, että jouduin laittamaan noin.
Tuon kuvan kakkuun olin tilannut www.kuvakakkuun.com osoitteesta.

Suklaakakku on tehty kääretorttulevyistä. Isompi osa kakusta on tehty kolmesta pellin kokoisesta levystä. Pikkukakku päällä on tehty yhdestä levystä, joka on leikattu neljään osaan. Yhden kääretorttupohjan tein neljän munan kakkupohjan ohjeella.

4 munan kakkupohja
4 munaa
1½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta.

Täytteen ohje on Pirkan sulkaaunelmatäytekakusta, jonka siis kolminkertaistin. Tähän kakkuun meni siis

600g taloussuklaata
3prk mascarpone tuorejuustoa
1 ½dl sokeria
6 kananmunaa
6dl vispikermaa
12 liivatetta
1 ½dl vahvaa kahvia
Kuorrutus:
300g maitosuklaata
300g valkoista suklaata
12dl vispikermaa

Pane liivatteet kylmään veteen 5-10 minuutiksi. Sulata suklaa. Liota liivatteet kuumaan kahviin. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset ja sokeri kevyesti ja sekoita joukkoon tuorejuusto. Lisää keltuais-juustoseokseen sulatettu suklaa sekä kahviin sulatetut liivatteet. Sekoita joukkoon lopuksi kerma- ja valkuaisvaahdot.

Kostuti kakkulevyt sokeri-sitruunamehu-vesi yhdistelmällä. Laitoin täytettä joka väliin. Täyte on sen verran jämäkkää, ettei valu väleistä. Kelmutin ja annoin olla jääkaapissa yön yli. Aamulla sitten vatkasin kerman ja laitoin toiseen osaan maitosuklaan ja toiseen osaan valkoisen suklaan. Pinnoitin kakut valkosuklaavaahdolla ja pursotin maitosuklaavaahdolla. Alatasolle ripottelin vielä suklaalastuja. Mokasin vissiin siinä, että suklaani olivat liiaksi jäähtyneitä, kun olin niitä kermaan sekoittamassa. Tästä syystä muuttuivatkin suklaarakeiksi kerman joukkoon. Ei siis tullut tasaista vaahtoa. Pursottaessa se haittasi, sillä suklaakokkareet tukkivat tyllan pään ja niitä sai olla kokoajan sörkkimässä pois.

Loppu hyvin, kaikki hyvin. Kakut maistuivat vieraille ja urakka on saatu päätökseen. Jonkinlaista stressiä kai itselleni tästä kerrytin ja kun unet vauvan valvottamisen takia on jääneet vähemmälle, niin nyt on pukkaamassa rintatulehdusta. Tänään muutenkin olen ollut kuin zombie... eli taitaa olla kömpiä nukkumaan.