131780.jpg

Kuvasta tuli vähän sumea, mutta kyllä siitä lopputulos näkyy. Mieli siis teki kokeilla jotain herkullista juustokakkua, ja kun tätä tuolla pastanjauhannan blogissa niin ylistettiin, oli pakko kokeilla.

Pohja

10 digestivekeksiä

50g voita tai margariinia

täyte:

3 liivatelehteä

2dl kermaa

400g mascarponejuustoa

1dl baileysta

160g tomusokeria

yhden vanilijatangon siemenet.

Valmista pohja murentamalla keksit ja sekoittamalla ne sulatettuun voihin. Laita liivatteet kylmään veteen n. 10 minuutiksi. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja sekoita muut aineet joukkoon. Sekoita liivatteet kuuman baileysin joukkoon ja lisää muiden ainesten sekaan. Anna hyytyä kaapissa vähintään pari tuntia.

Tästä tuli kyllä hyvää, jotenkin niin pehmeetä. Itselläni ei ollut vaniljatankoja kotona, joten ne jäi laittamatta. Jospa korvaisi yhden mascarponepaketin vanilijatuorejuustolla? a015.gif tuntuvat muutenkin nuo vanilijatangot niin tyyriiltä kaupassa. Suosittelen kokeilemista!