Hellapoliisin blogista tutustuin tähän reseptiin ja mielessä se jonkin aikaa muhi, ennenkuin ryhdyin toteuttamaan. Ja ihan ok siitä tulikin, vaikka melkein kaikki meni mielestäni pieleen...
Tein siis 6 munan sokerikakkupohjan, johon mittasin kaikkia aineksia saman verran. Jauhoihin olin laittanut puolet vehnäjauhoja ja puolet maizenaa ja n. 2tl leivinjauhetta. Paistovaiheessa jo totesin, että vuokani on vetoisuudeltaan vain neljän munan kakkupohjaan, niinpä seuraavana päivänä putsasin uunia...
No, pohja onnistui kuitenkin hyvin, vaikkakin vaati hieman hienotyöstöä. Väleihin tein mustikkamoussea ja valkosuklaamoussea.
Mustikkamousse:
6 liivatelehteä
2 dl vispikermaa
2 dl ranskankermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
2dl sokeria
2tl vanilijasokeria
5 dl mustikoita soseutettuna
Liota liivatelehtiä reilussa kylmässä vedessä 5-10 minuuttia. Soseuta mustikat ja vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita keskenään ranskankerma, tuorejuusto, sokeri, vanilijasokeri ja soseutetut mustikat. Loita vedestä puristetut liivatteet puoleen desiin kiehuvaa vettä ja anna jäähtyä hetki. Kaada liivateseos edellä mainittuun seokseen ohuena notona. Nostele kermavaahto lopuksi joukkoon.
Valkosuklaamousse:
2munaa
0,5dl sokeria
2,5dl flora vispiä
200g valkosuklaata
5 liivatelehteä
tilkka vettä
Laita liivatteet kylmään veteen. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sulata suklaa mikrossa (huom! mikrossa sulatettuna suklaa palaa helposti, ole siis tarkkana kokajan) tai vesihauteessa. Yhdistä vaahdot ja sula suklaa. Kaada lopuksi joukkoon ohuena nauhana vesitilkkaan sulatetut liivatelehdet.
Pursottamiseen kermaa meni n. 5dl
Kun olin mustikkamoussen tehnyt ja laittanut sen kakkuosan päälle vuokaan kohtasin ongelman. Vuoka oli jo täynnä No, jouduin ottamaan apuun toisen kakkuvuoa, johon sitten tein toisen kakkuosion päälle valkosuklaamoussen. Tuon suklaamoussen päälle laitoin vielä kolmannen pohjan. Ongelmaksi tässä nyt sitten muodostui se, että vuoat olivat erikokoisia. Pienensin toista reunoista serlatupoilla ja onnistuin tuollalailla. Kun olivat hyytyneitä, kumosin tuon valkosuklaaosion tuohon mustikkajutun päälle.
Lopuksi sitten koristelin jäisillä mustikoilla ja tein kiilteen. Tässäkin kohtasin ongelmia, josta isoimpana pidän lapsia, jotka häiritsivät kokoajan. Mutta siis, miten saada nätinnäköinen kiille jäisten marjojen päälle, kun kiille hyytyy samantien kun koskettaa jäistä marjaa Sen sijaan, että tuosta olisi tullut kauniin mustikkaisen näköinen pinta, näytti se minusta ennemminkin hyydytekönteiltä ja mustikat ei erottuneet joukosta juurikaan.
Mutta jos jostain täytyy olla tyytyväinen, niin olen tuosta appiukon nimen onnistumisesta Pursotin sen siis valkosuklaasta. Kakusta tuli appiukolle synttärikakku.
Pinnalle sitten pursottelin vanilijasokerilla maustettua kermaa. Kaurislapsen sivuja selailtuani, mieleni tekisi hankkia itselleni paaaaaljon erilaisia tyllia, että pääsisin kunnolla pursottelemaan. Ja elintarvikevärejä yms. käytännöllistä sälää. Kunhan tästä joudan, niin sitten.
Kakkupohjat kostutin maidolla. Taisin liian reippaalla kädellä kostuttaa, kun oli kyllä aika märkä kakku
Kommentit