90495.jpg

 

Tämän reseptin bongasin kotivinkistä ja ajattelin kokeilla... Ei ollut ihan minun mieleen, oliskohan pitänyt olla enemmän persikkaa a015.gif Ja liivatteen määräkin tuntui aika hurjalta tähän satsiin. Mutta siis, ei tämä nyt niin pahaakaan ollut h160.gif Ja makua olisi voinut olla enemmän, jos olisin ehtinyt/jaksanut vielä tehdä tuon kiilteen tuohon päälle.

Ja ohje menee siis näin:

Pohja:

150g kaurakeksejä

50g rasvaa

Täyte:

800g säilykepersikoita

8 liivatetta

1 sitruunan raastettu kuori

1 sitruunan mehu

250g rahkaa

200g maustamatonta tuorejuustoa

1/2-1dl sokeria

2tl vaniliinisokeria

1/2 tl inkivääriä

Kiille:

1dl vettä

2dl persikkasosetta

1 1/4dl hyytelösokeria

Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla. Murskaa kaurakeksit ja sulata rasva. Sekoita rasva ja keksinmurut keskenään ja levitä kakkuvuoan pohjalle. Valmista täyte.

Soseuta valutetut persikat. Laita liivatteet kylmään veteen ja pese sitruuna ja raasta sen kuori. Purista mehu ja kuumenna. Liota liivatteet sitruunamehuun ja jäähdytä seos haaleaksi.

Sekoita keskenään rahka, tuorejuusto, sokeri, vanilijasokeri, sitruunan kuori, persikkasose ja inkivääri. Lisää liivateseos ohuena norona joukkoon. Levitä seos pohjan päälle ja anna hyytyä kaapissa vähintään neljä tuntia. (meillä tosin näytti riittävän hyytymiseen ihan vain kaksi tuntia)

Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sekoita siihen hyytelösokeri. Lisää persikkasose ja kuumenna kiehuvaksi. Jäähdytä seos. Levitä jäähtynyt seos varovasti kakun pinnalle ja anna hyytyä.