Tämän reseptin bongasin kotivinkistä ja ajattelin kokeilla... Ei ollut ihan minun mieleen, oliskohan pitänyt olla enemmän persikkaa Ja liivatteen määräkin tuntui aika hurjalta tähän satsiin. Mutta siis, ei tämä nyt niin pahaakaan ollut Ja makua olisi voinut olla enemmän, jos olisin ehtinyt/jaksanut vielä tehdä tuon kiilteen tuohon päälle.
Ja ohje menee siis näin:
Pohja:
150g kaurakeksejä
50g rasvaa
Täyte:
800g säilykepersikoita
8 liivatetta
1 sitruunan raastettu kuori
1 sitruunan mehu
250g rahkaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
1/2-1dl sokeria
2tl vaniliinisokeria
1/2 tl inkivääriä
Kiille:
1dl vettä
2dl persikkasosetta
1 1/4dl hyytelösokeria
Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla. Murskaa kaurakeksit ja sulata rasva. Sekoita rasva ja keksinmurut keskenään ja levitä kakkuvuoan pohjalle. Valmista täyte.
Soseuta valutetut persikat. Laita liivatteet kylmään veteen ja pese sitruuna ja raasta sen kuori. Purista mehu ja kuumenna. Liota liivatteet sitruunamehuun ja jäähdytä seos haaleaksi.
Sekoita keskenään rahka, tuorejuusto, sokeri, vanilijasokeri, sitruunan kuori, persikkasose ja inkivääri. Lisää liivateseos ohuena norona joukkoon. Levitä seos pohjan päälle ja anna hyytyä kaapissa vähintään neljä tuntia. (meillä tosin näytti riittävän hyytymiseen ihan vain kaksi tuntia)
Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sekoita siihen hyytelösokeri. Lisää persikkasose ja kuumenna kiehuvaksi. Jäähdytä seos. Levitä jäähtynyt seos varovasti kakun pinnalle ja anna hyytyä.
Kommentit