Äitienpäiväksi tein tällaisen mansikka-suklaakakun. Hyvää oli, mutta raskasta myös. Suklaahimon sai kyllä tyynnytettyä Pinnalle harjoittelin vähän suklaan pursottamista...
Ohje on seuraavanlainen:
Pohja:
2 munaa
1 dl sokeria
3 rkl perunajauhoja
3 rkl tummaa kaakaojauhetta
1/2 tl leivinjauhetta
Kostutus:
1/2 tlk (100g) mansikkapureeta (Pakkasmarjan pakaste)
Suklaatäyte:
4 liivatelehteä
1 levy taloussuklaata
1 rs (200g) tuorejuustoa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
3 rkl vahvaa kahvia
1 tlk (2dl) kuohukermaa
Mansikkatäyte:
1 1/2 tlk (300g) mansikkapureeta
2 rkl vettä
2 liivatelehteä
Varaa halkaisijaltaan n. 24cm kokoinen irtopohjavuoka. Leikkaa vuoan pohjalle sopiva leivinpaperipala ja voitele sekä paperi, että vuoan reunat kevyesti. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita perunajauho, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään ja siivilöi muna-sokerivaahtoon varovasti sekoittaen. Kaada taikina vuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia. Anna jäähtyä vuoassaan.
Sulata mansikka puree. Levitä pureeta kakun pintaan. Laita molempien täytteiden liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Valmista sulkaa täyte. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sulata suklaa. Vatkaa tuorejuusto, suklaa, sokeri ja vanilijasokeri sähkövatkaimella keskenään. Purista liivatelehdistä vesi pois. Kiehauta kahvi ja liuota siihen liivatelehdet. Vatkaa liivateseos sähkövatkaimella tuorejuustoseoksen joukkoon. Sekoita varovasti kermavaahto joukkoon. Kaada seos vuokaan.
Valmista mansikkatäyte. Kiehauta vesitilkaa ja liuota siihen liivatelehdet. Sekoita mansikkapureen joukkoon ja valuta seos tasaisesti kakun päälle. Vedä täytteisiin ristikkäisiä vetoja veitsellä, jolloin mansikkatäyte valuu suklaatäytteen lomaan. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai mieluiten seuraavaan päivään.
Kommentit