92701.jpg

Joka viikko kun pohdin ääneen seuraavan viikon ruokia ja kysyn mieheltä, mitä hän haluaisi syödä on vastauksena "lasagnea". En ole tähän mennessä jaksanut/viitsinyt tehdä lasagnea itse, vaan armotta käyttänyt kaupan puolivalmisteita. Mutta nyt, tänään ylitin itseni ja tein ihan itse koko homman. Ja täytyy sanoa, että paljon parempaa c080.gif Maitokastiketta olisi kyllä saanut olla hitusen enemmän tuohon meidän määrään.

Jauhelihakastike:

500g jauhelihaa

1 sipuli

2 porkkanaa

500g paseerattua tomaattia

vettä

1 lihaliemikuutio

mausteita (itse käytin jauhelihamaustetta, vähän ketsuppia, aromisuolaa, pitsamaustetta ja oreganoa)

Juustokastike

3dl maitoa

200g sulatejuustoa

1dl maitoa + 2 rkl vehnäjauhoja

Valmista jauhelihakastike ruskistamalla jauheliha ja kuullottamalla sipulia. Lisää joukkoon porkkanaraaste ja paseerattu tomaatte. Ohenna vedellä kastikemaiseksi. Mausta.

Valmista juustokastike mittaamalla kattilaan maito ja sulatejuusto. Kuumenna kunnes sulatejuusto on sulanut. Yhdistä 1dl maitoa ja vehnäjauhot ja lisää kastikkeen joukkoon ohuena norona. Kypsennä. Mausta suolalla ja valkopippurilla.

Ja sitten vain täytetään uunivuokaan lasagnelevyjä ja kastikkeita. Pohjalle jauhelihakastiketta ja pinnalle viimeiseksi juustokastiketta. Lisäksi vähän juustoraastetta pintaan.

Lisää uunivuokaan maitoa niin, että lasagnelevyt melkein peittyvät. Kypsennä 200 asteessa n. 45 minuuttia.