91938.jpg

Tämän reseptin löysin Alkon etiketti-lehdestä. Oli sen verran hyvän kuuloinen, että päätin kokeilla. Ja hyvää olikin. Sitruunan kirpeys sopi tuohon makeahkoon pohjaan. Ohjeessa tosin neuvottiin tekemään nuo "kookoskupit" muffinipeltiin, mutta kun en sellaista omista, niin tein tavallisiin muffinivuokiin. Tässä ongelmaksi muodostui se, että kypsät leivokset eivät meinanneet irrota paperista ehjinä. No, muutama meni rikki, mutta maistuivat sellaisenaankin. Jäi muutama ihan valmiiksi astikin.

Ohje menee siis näin;

Pohja:

2 valkuaista

1dl sokeria

5dl kookosta

Täyte:

1 1/4dl sitruunamehua (itse sain tämän määrän kahdesta sitruunasta)

1 sitruunan raastettu kuori

3 keltuaista

3dl vettä

1 1/2dl sokeria

3 rkl maissitärkkelysjauhoja

10g voita

Sekoita kulhossa valkuaiset, sokeri ja kookoshiutaleet. Painele taikina kostutetuin käsin muffinipellin kolojen pohjalle ja reunoille. Paista pohjia uunissa 175 asteessa 7-8 minuuttia, kunnes saavat hieman väriä. Nosta pelti jäähtymään. Irrota hieman jäähtyneet pohjat varovasti pelliltä ja nosta kuivumaan ritilälle. Anna kovettua kuivassa paikassa yön yli.

Valmista sitruunakiisseli. Mittaa kaikki aineet kattilaan ja kuumenna kokoajan sekoittaen, kunne kiisseli saostuu. Anna jäähtyä. Täytä kookoskupit kylmällä kiisselillä ja tarjoile.