IMG_2086.jpg

Tämänkin reseptin bongasin hellapoliisin sivuilta. Vähän muuntelin oman maun mukaan. Meitä oli syömässä kuusi aikuista ja yksi teini. Ruokaa oli juuri sopivasti, eikä kukaan jäänyt nälkäiseksi

Eli... juustokermaperunat tein seuraavanlaisesti. r045.gif

Kuorin perunoita n. 3kg. Freesasin öljyssä kolmessa eri osassa. Lisäsin kattilaan öljyä, paprikaa,  ja pippurisekoitusta. Niin ja tietysti suolaa. Kun olin näitä paistellut hetken, lisäsin joukkoon kerman. Annoin kiehahtaa ja kaadoin uunipellille. Lisäsin joukkoon vielä juustoraastetta. Paistoin uunissa 200 asteessa.Kermaa tähän satsiin meni n. 8dl.

Pihveinä käytin porsaan pihvilihaa. Leikkasin n. 3 sentin paksuisiksi siivuiksi ja maustoin sinapilla ja hp:n kastikkeella. Ruskistin pannulla ja laitoin uuniin pysymään lämpöisinä.

Lopuksi tein kastikkeen. Laitoin kermaa pannulle, pippuseosta, sinappia ja vähän tuota hp:n kastiketta. Suolaa oman maun mukaan. Keittelin miedolla lämmöllä, kunnes kerma vähän sakeni kastikkeeksi. Tähänkin olin varannut kermaa n. 8dl

Lisäksi tarjoilin vihersalaattia ja patonkia. Ainakin vieraille maistui ja masut tuli täyteen  a040.gif