730470.jpg

Tein pitkästä aikaa lihapiirakkaa kotona. Tämä ohje on perintöä äidiltäni ja lihapiirakka onkin ollut meidän perheessä aina suosittu! Tätä on hyvä tehdä evääksi matkalle mukaan. Kun tekee jo edellisenä päivänä, niin ehtii kiinteytyä sopivasti.

Kotona tätä herkkua syötiin aina silloin tällöin viikonloppuna, yleensä lauantaina saunan jälkeen. *nam*


6dl vettä
3dl puuroriisiä
500g jauhelihaa
3-4 keitettyä munaa
1 Sipuli
suolaa ja mustapippuria
voitaikinaa tai lehtitaikinaa (itse suosin nykyään niitä isoja piirastaikinoita, jossa paketissa on kaksi isoa levyä)

Keitä munat ja riisi. Kun vesi on imeytynyt riiseihin, niin on valmista. Munat kypsyvät riisin kanssa samanaikaisesti. Paista jauheliha ja sipulisilppu. Lisää munat pilkottuna, riisi ja jauheliha yhteen. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Kauli taikinasta pellin kokoinen pohja. Laita uunipellille ja kaada täyte päälle. Kauli kansi ja laita täytteen päälle. Taita taikinakansi pohjan alle, niin saumat pysyy kiinni. Pistele haarukalla pintaan koloja ja voitele munalla. Paista uunissa 200 asteessa n. 20 minuuttia